2014 05 06 ETT ÅR MED SÅNGER OM OSS

I livet, på scenen, och i politiken
Nu är turnélivet över för denna gång och jag varvar så sakteliga ner efter ett mastodont-år på barrikaderna, med skiv-release, ett otal TV-framträdanden och intervjuer, samt konserter.

ATT LANDA

Det är ett inte helt smärtfritt att landa efter ett synnerligen intensivt år med en så stark turnéupplevelse som avslutning.
Det blir snarare ett slags reflekterande avtändning. En kropp som är van vid att skjuta till stora doser endorfin och adrenalin mellan ca 19-23 lever just nu i skör förvirring om kvällarna. Utlopp och utlevelse uteblir, genomströmning av höga lyckorus uteblir, varandet mitt i musiken uteblir.
Men belöningarna är väl så stora runtomkring..
Barnen är harmoniska och nära. Man blir förälskad i dom istället, nästan besatt av gos och gnugga nos.
Man sätter ogräs-kniven i backen och försöker besegra Maskrosor, man hinner följa lövsprickningen.

Respons från publiken fortsätter att komma och jag blir stolt och tacksam över att ha fått möjligheten att dela beröring med så många under några intensiva vår-månader. Nu firar vi av detta år av "Sånger om oss" med en TV-sänd "Helkväll med Lisa Nilsson" i SVT på fredag 9/5 kl 20.00. Det blir fina möten med andra artister, vänner, och familj, förutom att jag får bjuda er på mitt sällsynt samspelta, inkännande och begåvade band!

SOMMAR OCH FRAMTID

Jag ger inga konserter i sommar utan nu blickar jag framåt.
Jag kommer att ägna sommaren åt förberedelser inför CHICAGO i höst, och däremellan var ledig, vila och vara med min familj.
Vi startar repetitioner redan nu i maj. Stepp-skorna ska dammas av, kroppen ska späkas och stärkas, texter ska instuderas och klassiska välkända musikal-sånger bli till mina..
Sen jävlar!

Jag kommer att återvända till mitt band och min egen musik efter Chicago, umgås stillsamt med olika planer för detta nu, och vill inte minst komplettera med konserter på ställen vi aldrig nådde under denna vår.

GÅ OCH RÖSTA!

Passar på att uppmana alla att gå och rösta i EU-valet nu 25 maj, och givetvis rösta klokt och med solidariska förtecken till höstens oerhört viktiga Riksdags-val i september!!
Själv stöder jag Fi! med mitt medlemskap och en låt på deras valskiva. Svarta Hål heter mitt bidrag och det hittar man endast på den digitala utgåvan.

Det finns dock inget parti som till fullo fyller mina behov av representation. Jag väljer i år utifrån vad jag tror riksdagen kan må bra av att få in som motkraft till värderingar jag inte delar. För mig är feminism kampen om de feminina värdenas representation i samhället och i dess individer. Med andra ord; inte en kamp mellan män och kvinnor, inte en polarisering, utan ett främjande. Feminism är kampen för lika värde oavsett kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller hudfärg. Ett lika värde som ska synas i hur vi behandlar varandra såväl som på vars och ens lönecheck.

Nedan finner du ett påbörjat Lisa-Manifest.

LN-MANIFESTET

Vår sköra förvirrade tid behöver en jämställd människosyn.
Vår sköra förvirrade tid behöver fortsätta förändra vår ryggmärgs-lagrade bild av kvinnan; av hennes värde, rättighet, förmåga, sexualitet, kapacitet, trovärdighet och självklara plats.
Vår sköra förvirrade tid behöver tydliga motvikter till ängsliga rasistiska partier som SD.
Vår sköra förvirrade tid behöver tydliga ideologier och framtidstro.
Vår sköra förvirrade tid behöver mindre individualism och mer solidaritet.
Vår sköra förvirrade tid behöver ett utjämnande av klassklyftor och segregering.
Vår sköra förvirrade tid behöver alternativa metoder till att få unga människor att blomstra och utvecklas.
Vår sköra förvirrade tid behöver en balanserad fördelning av ekonomiska resurser såväl som av naturens.
Vår sköra förvirrade tid behöver musik, kärlek, litteratur, teater, dans, dialog, humor, satir, och debatt.
Vår sköra förvirrade tid behöver förebilder, myter, utopier och inspiration.
Vår sköra förvirrade tid behöver andlighet och själavård.
Vår sköra förvirrade tid behöver påminnas om vad som är viktigt, och vad det är att vara en hel människa.

Varma Hälsningar,
Lisa Nilsson